Alan Ford tim

Yugo – R2D2

Premda se svojim imenom nikako ne uklapa u pozadinu Alan Ford svijeta, svojim karakteristikama, poviješću i reputacijom je najogledniji predstavnik “vrlina i mana” svih likova koji se mogu pronaći u stripu. Priča se po svijetu da on i nije najpouzdaniji partner na cesti. Pa za sve koji tako mislite, znajte da mi pretežno nećemo ni putovati po cesti. Hvala Bogu da se s Jugom ne bi usudili do, ne znam, Londona… Ali do Mongolije? Eeee to je već njegova branša. 😉 Kad njegove priče slušate čini se da je taj prešao sve ljudske ere. Mi smo se sažalili nad njim i shvatili da je njemu uistinu mjesto po šumama i gorama kako on voli brujat. A gdje još ima šuma i gora nego po azijskim zabitima? Evo široko ti polje druže. Jugo je satira i tragikomedija u jednom. Ali on je duša naše priče. Mi smatramo da je ekipa prolazna, a Jugo je vječan. Uz to je i sladak, jednostavan i pristojan momak. Kao R2D2. Zato je dobio to ime. Ne cjepidlačite. Broj 1 bi se sigurno složio.

Živko – Broj 1

Živko je faca, kako ga je Mrva opisala u svojoj reportaži Novog Lista. On je lajt motiv cijele priče. Legenda kaže da je Živko jednom dobio viziju. Odlučio je da mu se više ne da letit i kopat po smeću kao svakom normalnom galebu te je shvatio da ima veći cilj u životu. Pozdravio se s prijateljima i kolegama, slomio si krilo i čekao kod “Zajca” prvog naivca da se smiluje nad njim. Misleći da se pored kazališta okuplja kulturna i uglađena svjetina, mudro se smjestio na ogradu i čekao. Plan mu je skoro propao kad je naišao na Sir Olivera koji se šetao do obližnjeg pub-a da strusi pivu prije počinka. No taj uglađeni gospodin bez para ga je jedini od te “kulturne” svjetine pogledao i shvatio da će biti korisniji njemu nego trbusima gladnih mačaka. Ishod naknadnih događaja je jasan, a Živko je zauzeo poziciju broja 1. I sliči mu. Glavni je u azilu kod gđe. Škarice, već prvi dan je postrojio sve članove kluba azilanata u vrstu i objasnio kako će od sad stvari teć. Nakon šamaranja par jastrebova i psa čuvara, zauzeo je najviši panj i od tamo samo naređuje svima bez da išta sam radi. Eto… I mi crnčimo za njega i naša prva misija je doći do Mongolije sa luksuzom i komocijom u glavama kao misaonim imenicama. “Tako će se bolje pročuti za vaš cilj, dečki, vjerujte mi!” Nda… Vjerujemo. Hvala Živko.

Marino Rempešić – Alan Ford

Znate ono kad upoznate nekoga toliko dobrog da Vam se čini “Bože ovo je najnaivnija osoba na cijelom svijetu”? Prdstavljamo Marina. On je jedan izuzetno inteligentan lik kojeg zanima sve ono na što prosječan čovjek odmahne rukom “Mah…” – tko smo mi?, zašto smo tu?, U čemu je smisao života? i druga tzv. “bijela pitanja” su predmet Marinovih kontemplacija uz pola litre tamnog Hirtera u Bardu. Na prvu Vam se čini da mu možete prodati sve, ali taj lijepi, dovitljivi dečko Vas nespremne dočeka već na prvom uglu. Kao takav, nema bolje osobe za ovaj put i nošenje ove ponosne titule imena glavnog strip junaka. Inače: Student treće godine „Znanosti o moru“ na fakultetu u Puli i stažist u Domu zdravlja PGŽ. Fluentan u engleskom i hrvatskom. Smirena i opuštena duša, puno vremena provodi u prirodi.

Aleksandar Puača – Bob Rock

Kralj. Alex je samo jednog dana, dan prije slanja putovnica za izradu viza, navratio na sastanak Marina i Filipa i reko “Stari, meni se ovo sviđa, idem i ja!” Tek nakon toga je pitao gdje točno idemo, s čim, kako, kada, zašto i za ostale detalje. Kad netko tako naslijepo odluči napravit nešto na što se 99% modernog svijeta ne bi odlučilo ni za 99 godina, nesumnjivo vam dođe da se pitate jel ovaj tolika legenda ili toliki luđak. Pa… Može mix jednog i drugog? Prodano! Dobrodošao Alex, pardon Bob. E a zašto Bob? Pa ne znamo. Nije namrgođen, dapače suprotno je. Nije ni nizak. Nije zajedljiv, ali kaže da voli imati svoj prostor i vrijeme za sebe. Kao Bob. Pa hajde… Inače: Magistar geografije. Nezaustavljivi pustolov željan avanture, novih spoznaja i većih izazova aktivno teži novim, još prašnijim i neprohodnijim putevima i granicama koje može srušiti.

Filip Jakovac Jakey – Sir Oliver

Toga kobnoga dana dok je lutao gradom, korakom i kretnjama koje odaju dojam uglađenog i finog gospodina (kao to njemu i priliči) koji nevino traži pozanike da plate sok, Jakey je nabasao na ptičje mladunče ozlijeđenog krila koje klikće u pomoć. Odmah mu je ponudio ruku, ali galeb je shvatio da mu se ta ruka ne sviđa i brzo je pohitao na drugu stranu ceste. Očito je imao neke druge predodžbe o svom budućem sponzoru, a ruka na kojoj se ne cakli ništa osim noktiju mu nije odavala povjerenje za ispunjenje svoje vizije. Uslijedila je drama trčanja i skakanja koja je završila (ne)sretno po galeba. Dobio je ime Živko i novi dom u Zaprešiću kod dobre duše, gđe. Škarice. Živko je shvatio da je naišao na pravog čovjeka s kojim može podijeliti viziju. Pardon, delegirati. Uvidio je da može iskoristiti Sir Olivera i njegovu avanturističku prirodu na najbolji mogući način i tako nastaje misija broj 1. – oformi prvi azil za ptice u Hrvatskoj. Inače: Diplomirani pravnik, živi u Rijeci. Po karakteru društvena i komunikativna osoba s izraženim diplomatskim vještinama. Iskusan u vođenju timova.

Avantura

Yugo

Ljubav

Pratite našu priču i na facebooku!